Algemene informatie over rankingCoach
Uw domein invoeren in rankingCoach!

Ontdek wat een domein is en hoe je het toevoegt aan je rankingCoach-account. Overzicht

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht:

1. Wat is een domein?

Een domein is het online adres van uw website . Uw domeinnaam is wat mensen in de browser-URL-balk intypen om uw website te kunnen vinden en bezoeken. Door je account aan te maken bij rankingCoach vragen we je om je domeinnaam (website) toe te voegen, zodat we er ook toegang kunnen hebben net als je klanten.

Dit stelt ons in staat om uw website te controleren en suggesties te doen voor verbeteringen die kunnen worden aangebracht om betere resultaten te krijgen.

2. Hoe voeg je een domein toe aan rankingCoach?

rankingCoach helpt bij het optimaliseren van uw website om online beter zichtbaar te zijn. Om de rankings van uw website te optimaliseren, moet rankingCoach deze echter kunnen scannen om de huidige SEO-status te bepalen. Om rankingCoach in staat te stellen uw website te analyseren, zal rankingCoach u in de allereerste stap van het onboardingproces vragen om de website van uw bedrijf in te voeren.

Met andere woorden, om de website van uw bedrijf in rankingCoach toe te voegen, hoeft u alleen maar de URL van uw website in te voeren . Zorg ervoor dat u de root-URL invoert, de URL die naar uw startpagina leidt.

Als u een niet-bestaande website invoert, of als u deze niet heeft, kunt u niet doorgaan naar de volgende stap en rankingCoach gebruiken voor uw bedrijf.

Als u meerdere websites heeft of uw website in verschillende talen is, moet u de URL toevoegen die overeenkomt met de taal en markt die u wilt optimaliseren (bv: Nederlands in Nederland). Houd er rekening mee dat één website één project betekent in je rankingCoach-account. Als u meerdere websites moet beheren, moet u extra projecten in uw account maken en wordt uw abonnement uitgebreid met extra projecten wat dus betekent dat er een nieuwe overeenkomst plaatsvindt en dus nieuwe kosten in rekening worden gebracht.

3. Waarom heb ik een geldig domein nodig?

Om ervoor te zorgen dat rankingCoach en uw bezoekers uw website kunnen vinden, moet u ervoor zorgen dat uw domein actief en geldig is. Als uw domein niet geldig is, zal rankingCoach uw website niet scannen en u niet kunnen helpen bepalen wat er moet worden gewijzigd om betere resultaten te krijgen. Als we geen toegang hebben tot uw website, kunnen we de taken waaraan u hebt gewerkt niet valideren en kunnen uw bezoekers uw website niet controleren.

Zorg ervoor dat u bij het instellen van uw website en domein het volgende controleert:

• Is uw website HTTPS veilig

• Heeft u actieve omleidingen (URL-redirect)?

HTTPS en omleidingen kunnen van invloed zijn op de positie bij Google, dus u wilt er zeker van zijn dat dit op de best mogelijke manier is ingesteld.

Het hebben van HTTPS in uw URL geeft een gevoel van veiligheid, vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid aan uw websitebezoekers.

HTTP, of onveilige verbinding , is de afgelopen jaren gezien als een "negatief" signaal naar Google vanwege het gebrek aan beveiliging. Bovendien zien veel gebruikers af van hun aankoop als ze zich realiseren dat hun gegevens via een onveilige verbinding zijn verzonden.

Als je al een HTTPS-domein hebt, vergeet dan niet de volledige URL in te vullen, inclusief “https://”, wanneer je je domeinnaam invult in rankingCoach.

Omleidingen (URL-redirects) zijn een manier om uw bezoekers naar een URL te sturen waar ze niet specifiek om hebben gevraagd omdat de inhoud die ze zoeken naar die URL is verplaatst.

Als uw domein vroeger "mijnbedrijf.org" was, maar u uw website naar "mijnbedrijf.com" hebt verplaatst, wilt u nog steeds dat de mensen die de .org-URL gebruiken uw website vinden, anders verliest u mogelijk klanten.

Door een goede omleiding in te stellen, zorgt u ervoor dat de gebruiker die een oud domein in zijn browserbalk invoert, automatisch naar een nieuw en actief domein wordt geleid.

Er zijn verschillende soorten omleidingen: tijdelijke en permanente omleidingen.

Als je een of meerdere domeinen hebt die doorverwijzen naar je hoofddomein, zorg er dan voor dat je de URL van je hoofddomein invoert in rankingCoach. Als je de verkeerde URL hebt ingevoerd bij het instellen van je rankingCoach-account, lees dan dit artikel voor meer informatie of neem contact op met ons supportteam.

Een veilig en actief domein is noodzakelijk om rankingCoach te kunnen gebruiken en uw bedrijf te optimaliseren. Houd er rekening mee dat je niet te veel omleidingen gebruikt, dat je hostingplan up-to-date is en de website toegankelijk is.

Voor verdere vragen over domein en best-practices kunt u contact opnemen met ons supportteam, wij helpen u graag verder.

Vragen over andere onderwerpen? We hebben meer artikelen over andere onderwerpen