rankingCoach is de perfecte oplossing om je website te optimaliseren voor zoekmachines en om de online zichtbaarheid van je website te vergroten. Om jouw website te optimaliseren moet rankingCoach echter jouw website kunnen scannen om de huidige SEO-status te bepalen. Om rankingCoach in staat te stellen je website te analyseren, zal rankingCoach je in de allereerste stap van het aanmeldingsproces vragen om de website van je bedrijf in te voeren.

Om jouw domein in rankingCoach in te voeren, hoef je dus alleen maar de URL van jouw website in te voeren. Zorg ervoor dat je de hoofd URL invoert, dus de URL die naar je startpagina leidt.

Je kunt alleen werken met een bestaande website in rankingCoach, omdat jouw website live en toegankelijk moet zijn om deze te optimaliseren. Daarom moet de website altijd geregistreerd worden. Indien je een niet-bestaande website invoert, kun je niet verder gaan met de volgende stap.

Houd er rekening mee dat als jouw website in verschillende talen is, je de URL moet toevoegen die overeenkomt met de taal en de markt die je wil optimaliseren. Om meer te lezen over het beheren van een website met verschillende talen kun je hier klikken. Als je de website voor elke taal wil optimaliseren, dan moet je meer projecten aan jouw abonnement toevoegen, omdat deze als aparte websites tellen.

Wat is een domein?

Jouw domein, of domeinnaam, is de naam van je website. Het is het adres waar internetgebruikers toegang hebben tot jouw website. Computers gebruiken IP-adressen zodat ze op het internet kunnen worden geïdentificeerd. IP-adressen bestaan echter uit een reeks getallen, die voor veel internetgebruikers moeilijk te onthouden zijn. Daarom zijn domeinnamen ontwikkeld om entiteiten op het internet te identificeren. Domeinnamen kunnen elke combinatie van letters en cijfers zijn. Domeinnamen zijn allemaal uniek en kunnen worden gebruikt in veel verschillende domeinextensies zoals .com, .net. en meer.

HTTP en HTTPS

Het is je misschien opgevallen dat sommige website-URLS beginnen met HTTP en andere met HTTPS. HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol, en HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. Met HTTP kunnen webbrowsers en servers communiceren over de uitwisseling van gegevens. HTTP is gericht op de presentatie van de informatie, maar richt zich niet op de manier waarop de informatie van de ene plaats naar de andere gaat, waardoor de informatie en de ontvanger van de informatie kwetsbaarder kunnen zijn. HTTPS is niet het tegenovergestelde van HTTP, maar eerder een uitbreiding van HTTP, maar dan veiliger. HTTPS beschermt de communicatie tussen de browser en de server tegen potentiële aanvallers. Het hebben van HTTPS in jouw URL geeft een gevoel van veiligheid, integriteit en betrouwbaarheid.

Je kunt een HTTPS-website herkennen aan het groene slotje in de URL-balk. Wanneer je te maken hebt met een HTTP-website, zie je een rood slotje in het URL-domein, dat bezoekers waarschuwt dat de website misschien niet veilig is.

HTTP is de laatste jaren gezien als een "negatief" signaal naar Google vanwege het gebrek aan veiligheid. Bovendien zien veel gebruikers af van hun aankoop als ze zich realiseren dat hun gegevens over een onveilige verbinding zijn verstuurd. Om meer verkeer naar je website aan te trekken en meer potentiële klanten te krijgen, is het daarom erg belangrijk om een HTTPS-website te hebben.

Wil je meer weten over HTTPS en hoe je jouw website zo veilig mogelijk kunt maken? Neem dan contact op met jouw webhoster!

Als je al een HTTPS-domein hebt, vergeet dan niet de volledige URL in te voeren, inclusief "https://", wanneer je jouw domeinnaam in rankingCoach invoert.

Redirects

Wat zijn redirects en waarom hebben we die nodig? Ze zijn een manier om je bezoekers naar een URL te sturen die ze niet specifiek zo hebben ingevoerd omdat de inhoud die ze zoeken naar een andere URL is verplaatst.

Als jouw domein vroeger "mijnbedrijf.com" was, maar je hebt jouw website verhuisd naar "mijnbedrijf.nl", dan wil je nog steeds dat de mensen die de .com URL gebruiken jouw website vinden, anders kun je klanten verliezen. Door een goede doorverwijzing in te stellen, zorg je ervoor dat een gebruiker die "mijnbedrijf.com" in zijn browserbalk invoert, automatisch naar mijnbedrijf.nl wordt gebracht.

Er zijn verschillende soorten redirects: tijdelijke en permanente. Het is erg belangrijk om deze zorgvuldig te gebruiken, omdat ze invloed kunnen hebben op jouw SEO en je rankings. Als je een redirect voor je website wil maken, maar je weet niet zeker hoe je dit het beste kunt doen, vraag dan advies aan jouw CMS of je webhoster.

Als je één of meerdere domeinen hebt die naar jouw hoofddomein doorverwijzen, zorg er dan voor dat je de URL van jouw hoofddomein invoert in rankingCoach, dus het domein dat je bewerkt en waar je aan werkt, anders kun je problemen krijgen met het valideren van je zoekmachine taken.

Elke keer dat je een taak als "Klaar" markeert, scant onze software de broncode van jouw website om te controleren of de taak juist is uitgevoerd. Als je een URL invoert met een redirect, zal rankingCoach niet in staat zijn om de juiste URL te controleren waarin de wijzigingen zijn aangebracht. Het is dus belangrijk om het primaire domein te koppelen aan rankingCoach tijdens de aanmeldprocedure.

Indien je bij het aanmaken van je rankingCoach account de verkeerde URL hebt ingevoerd, bekijk dan dit artikel.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met ons support team, wij helpen je dan graag verder.

Ergens ander vragen over? We hebben meer artikelen over andere onderwerpen