Super, jouw advertenties lopen! Maar hoe doen ze het? Als je er echt zeker van wil zijn dat jouw advertenties werken, dan moet je de prestaties van je campagnes regelmatig herzien en verfijnen. In het bijzonder moet je de voortgang van jouw advertenties en zoekwoorden blijven monitoren. Dit houdt in: hoeveel je tot nu toe hebt uitgegeven, hoeveel klikken en weergaven je hebt gehad, en op welke zoekwoorden er worden geklikt en op welke niet! rankingCoach biedt al deze inzichten over je advertenties in één overzicht! je kunt al jouw advertentie-inzichten vinden in het “Rapporten” onderdeel van rankingCoach.

Zodra jouw campagne live is, zullen jouw rapporten niet direct beschikbaar zijn, omdat jouw advertenties eerst moeten worden opgezocht en er daadwerkelijk op geklikt moet worden. In het geval dat je Ads voor zoekwoorden met een hoog zoekvolume draait, kunnen de rapporten tussen 24 en 48 uur beschikbaar zijn, maar in veel gevallen kan het minstens 48 uur duren voordat je rapporten zichtbaar zijn.

Als je eenmaal op Rapporten  en Google Ads hebt geklikt, dan is het belangrijk om te kiezen over welke periode jij informatie wil hebben over je advertenties.  We tonen altijd de huidige maand van de advertenties,  maar je kunt ook een van de voorgaande maanden selecteren. Als jij je eigen periode wil aanpassen, kun je eenvoudig op 'Aangepaste periode' klikken. Om de hele geschiedenis van jouw  advertentiecampagnes te kunnen bekijken, kun je simpelweg teruggaan naar de eerste datum waarop de advertenties van start zijn gegaan.

Zodra je de gewenste periode hebt geselecteerd, kom je eerst het aantal klikken van al jouw advertenties, de weergaven, de kosten per klik en de totale klikkosten tegen.

• De Clicks zijn de totale klikken die je hebt ontvangen voor al jouw advertenties. Dit is wanneer iemand op de blauwe kop of op het hoofdgedeelte van de advertentie klikt. Zelfs als de gebruiker niet in staat is om jouw website te bereiken omdat deze niet beschikbaar of offline is, wordt deze nog steeds geteld als een klik.

• De Weergaven geven aan hoe vaak jouw advertenties verschijnen. Wanneer een advertentie wordt weergegeven in de resultaten of het netwerk van Google, wordt deze geteld als een weergave. Dit kan ook worden aangeduid als een impressie.

• De Kosten per Klik  (Cost per click, CPC) geeft de gemiddelde kosten aan die je per klik betaalt. De kosten per klik is een belangrijke meeteenheid voor degenen die de kosten en baten van hun advertentiecampagne willen meten.

• De klikkosten geeft aan hoeveel van jouw budget tot nu toe is gebruikt. Het budget wordt alleen uitgegeven wanneer klanten daadwerkelijk op jouw advertenties klikken.

Deze sectie toont ook grafieken over hoeveel weergaven en klikken je hebt van verschillende apparaten: Desktop, Tabletten en Mobiel. Bovendien zijn er grafieken die jou informatie geven over de kliks en weergaven voor verschillende data binnen het geselecteerde tijdsbestek.

De totale klikken, weergaven en kosten geven je een goed overzicht van hoe jouw advertenties in het algemeen lopen, maar het is ook belangrijk om zelfs meer gedetailleerde informatie over je advertenties te verkrijgen. rankingCoach geeft je alle informatie over de klikken, weergaven, kosten per klik en totale kosten per zoekwoord. Het kan zijn dat er op sommige zoekwoorden meer wordt geklikt dan op andere, of dat er op sommige zoekwoorden helemaal niet wordt geklikt. Het is belangrijk om elk zoekwoord in de gaten te houden omdat je wellicht zoekwoorden moet vervangen.

Houd er rekening mee dat NIET alle zoekwoorden die je hebt geselecteerd in rankingCoach worden weergegeven in de sectie Ads-rapport, aangezien sommige zoekwoorden geen weergaven of kliks hebben. Je zal alleen rapporten ontvangen van de zoekwoorden die daadwerkelijk weergaven of kliks hebben. Bovendien, als je meerdere zoekwoorden hebt die overeenkomen met een zoekterm van een gebruiker, dan zal Google zelf het zoekwoord selecteren op basis van meerdere factoren, zoals de Ad ranking van een zoekwoord. Voor meer informatie hierover, klik hier.

Het Ads Budget laat zien hoeveel je in totaal hebt uitgegeven en wat er nog over is van jouw budget. Het toont ook een grafiek van de Budget geschiedenis waar je de gemiddelde uitgaven per dag voor je huidige live Advertenties kunt inzien.

Verder in het rapporten sectie,  vind je  alle inzichten van jouw advertenties per datum. Budget/dag toont het gekozen dagbudget voor elke datum. De Uitgegeven sectie laat zien hoeveel van dat dagbudget daadwerkelijk is uitgegeven. De Clicks sectie laat zien hoeveel klikken je voor elke datum hebt ontvangen en de kosten per klik sectie laat zien hoeveel je per klik hebt betaald voor die datum. Hoewel je een dagelijks budget hebt ingesteld, kan het zijn dat je op sommige dagen meer hebt uitgegeven aan advertenties dan op andere dagen. Om jouw reclamedoelen volledig te bereiken, past Google jouw dagelijkse budget automatisch aan om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk klikken en conversies krijgt. Daarom kan er de ene dag meer van jouw budget worden besteed en de volgende dag minder. Ongeacht de dagelijkse distributie, zal Google nooit meer uitgeven dan het door jou gekozen maandelijks budget.

In de sectie Restituties,  wordt de periode aangegeven waarin de kosten werden gegenereerd. Je kunt de hoeveelheid correcties door Google bekijken voor verkeerd berekende klikken. Dit wordt automatisch gecorrigeerd en daarom zal rankingCoach niet meer uitgeven dan jouw maandelijks budget. Je kunt ook zien wanneer de Google-voucher is toegepast.

Jouw Ads-rapporten worden regelmatig bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van de ontwikkelingen van je Ads. Het gedeelte over het resterende budget van je Ads wordt dagelijks bijgewerkt. Alle andere secties van je rapporten inclusief de kosten per klik en de weergaven per zoekwoord worden elk uur geüpdatet.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met onze support.

Meer hulp nodig? We hebben hier aanvullende artikelen over meer onderwerpen:

https://help.rankingcoach.com/nl/

*Voorwaarden Ads voucher: De voucher wordt u aangeboden door Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland ("Google"). Door gebruik te maken van de voucher accepteert u de voorwaarden van Nederland en België.