rankingCoach Google Ads
Google Ads met rankingCoach

Bekijk hoe je Google Ads maakt in de rankingCoach app!

Overzicht:

1. Wat zijn Google Ads met rankingCoach?

Google Ads is de eigen advertentieservice van Google waar bedrijven advertenties kunnen weergeven op basis van de zoekwoorden die door gebruikers zijn ingevoerd. Deze advertenties worden weergegeven in de SERP-resultaten van Google, waardoor websites "in de wachtrij kunnen springen" naar de top van de resultatenpagina's, wanneer een gebruiker het advertentiezoekwoord invoert in zijn zoekopdracht.

Met rankingCoach kunt u op een zeer eenvoudige manier de advertenties rechtstreeks vanuit uw rankingCoach-dashboard weergeven. Aanvullend, kunt u advertenties maken en bewerken, uw dagbudget en locatie beheren en functies voor advertentie-extensies gebruiken om een meer gerichte campagne te maken.

2. Hoe maak je Google Ads-campagnes?

Advertentiesuggesties zijn gebaseerd op de eerste lijst van de zoekwoorden die u toevoegt en uw branche. U kunt maximaal 50 advertenties per keer selecteren, maar we raden u aan om ten minste één advertentie per product- of servicegebied te selecteren. Om echter de beste start te maken en er zeker van te zijn dat uw geselecteerde advertenties verkeer zullen genereren, moet u ervoor zorgen dat u op elk moment ten minste 3 actieve advertenties heeft.

Alle voorgestelde advertenties voldoen aan het advertentiebeleid van Google, dus u kunt er zeker van zijn dat de advertenties actief zijn en worden weergegeven. Om de Ads-campagne te starten, klikt u eenvoudig op de knop “Maak een campagne aan”.

3. Kies de advertenties die u wilt weergeven

rankingCoach biedt u tot 50 advertentieselecties om uit te kiezen. Onze responsieve zoekadvertenties kunnen advertenties genereren die zich aanpassen om meer relevante berichten aan uw potentiële klanten te tonen, wat zal resulteren in meer zichtbaarheid en bezoeken aan uw website. Klik op het selectievakje naast de advertenties die voor uw bedrijf zijn gemaakt. We raden u aan minimaal 3 advertenties te kiezen om uw eerste campagne te starten.

4. Hoe u uw advertentiekopteksten kunt bewerken

Kopteksten zijn het meest prominente onderdeel van uw advertentie. De koppen zijn waar uw zoekwoorden de aandacht trekken voor een potentiële klant om op te klikken. U kunt onze voorgestelde kopteksten op elk moment wijzigen of bijwerken. Typ gewoon het specifieke vak en pas de koppen indien nodig aan. In het voorbeeld ziet u hoe de koppen in de zoekresultaten van Google verschijnen. U kunt minimaal 3 en maximaal 15 kopteksten toevoegen.

Om een nieuwe koptekst toe te voegen, klikt u op de knop Koptekst toevoegen en om deze te verwijderen klikt u op de prullenbak icoontje naast de koptekst.

5. Hoe de beschrijving van de advertenties te bewerken

Advertentiebeschrijvingen geven aanvullende informatie over wat uw advertentie promoot. Op basis van uw advertentieselectie zullen we 3 beschrijvingen genereren, die indien nodig kunnen worden gewijzigd.

U kunt minimaal 2 en maximaal 4 Ads-beschrijvingen toevoegen.

6. Stel uw dagbudget in

Nadat u wijzigingen heeft aangebracht in de kopteksten en beschrijvingen van uw advertenties, is de volgende stap het instellen van een dagbudget of hoeveel u per dag wilt besteden aan uw Google Ads. Door te selecteren hoeveel u per dag wilt uitgeven, kunnen we inschatten hoeveel klikken en vertoningen uw campagne zal genereren.

Nadat je het dagelijkse advertentiebudget hebt gekozen, heb je de mogelijkheid om het oplaadbedrag in te stellen. Kies welke opwaardering bij uw budget past. Zodra uw maandbudget onder de waarde van driemaal uw dagbudget komt, dus € 5 per dag, het opladen zou plaatsvinden bij € 15 of lager (€ 5 × 3 dagen) en het systeem brengt automatisch het geselecteerde oplaadbedrag in rekening bij uw betaalmethode. Het oplaadbedrag wordt berekend op basis van wat u hebt geselecteerd als uw oplaadbedrag.

7. Bekijk uw advertenties

Nadat u uw campagne heeft ingesteld, heeft u een laatste gedeelte om uw campagne te beoordelen voordat deze live gaat. U kunt uw geselecteerde advertenties, kopteksten, beschrijvingen, dag-/oplaadbudget en geselecteerde zoekwoorden nogmaals controleren. Zorg ervoor dat u indien nodig ook uw doelregio aanpast. De klanten van de meeste lokale bedrijven komen uit een korte straal en u moet hier rekening mee houden om efficiënte advertenties te maken. Omdat u niet wilt dat advertenties buiten het dekkingsgebied van uw bedrijf worden weergegeven.

Vervolgens hoef je alleen maar op de verificatieknop te klikken en aan de slag te gaan met je advertentiecampagne, met behulp van sms-verificatie.

Als je eenmaal begonnen bent met het gebruiken van Google Ads op rankingCoach, kun je de rapporten van je campagnes in je account bekijken. Alle informatie over uw advertentieresultaat staat in het gedeelte Rapporten van uw account. U vindt een overzicht met het aantal klikken, kosten per klik, totale klikkosten en views. Bovendien kunt u deze indicatoren voor elk zoekwoord afzonderlijk bekijken, waardoor u de zoekwoorden voor uw campagnes kunt volgen en indien nodig kunt aanpassen.

Nadat u uw campagne heeft opgezet, kunt u ook advertentie-extensies, merkzoekwoorden, uitsluitingszoekwoorden en andere functies van de advertenties toevoegen die u kunnen helpen meer klikken en weergaven te krijgen.

Neem gerust contact op met ons supportteam als je nog vragen hebt over Google Ads met rankingCoach. Wij helpen u graag verder!

Verder nog vragen? We hebben hier aanvullende artikelen over meer onderwerpen: