Google Ads is Googles eigen advertentie service waarin bedrijven hun advertenties kunnen weergeven die gebaseerd zijn op de zoekwoorden die zoekmachine gebruikers invoeren. rankingCoach heeft een geweldige manier bedacht om Google Ads eenvoudiger te maken zodat jij succesvolle Ads campagnes vanuit je rankingCoach-account kunt beheren. Je hoeft alleen de volgende simpele stappen te volgen.

Stap 1

rankingCoach zal een lijst weergeven met Ads suggesties. Je kunt in deze stap selecteren welke Ads je wil voor jouw bedrijf. Je kunt zoveel Ads selecteren als je wil, maar we adviseren om tenminste één Ad per product of service te kiezen. Je hebt daarnaast ook nog de optie om de geselecteerde Ads te wijzigen.  Al onze suggesties zijn in overeenstemming met de Google Ads Algemene Voorwaarden en werken gegarandeerd!

Stap 2

Selecteer het dagelijkse budget dat jij voor je campagnes wil hebben. Geen resultaat? Geen kosten! Je betaalt alleen wanneer mensen daadwerkelijk klikken op je Ads, wat betekent dat je pas betaalt wanneer je Ads echt werken! Het dagelijks budget dat je hebt gekozen zal worden gebruikt om het maandelijks budget te berekenen. We gebruiken het gehele bedrag voor jouw Ads en we zullen geen cent méér gebruiken. Daarnaast kun je op elk gewenst moment jouw Google Ads op pauze zetten. Indien je ervoor kiest om weer verder te gaan met Google Ads kun je dit gewoon weer activeren zonder dat je weer door alle stappen heen moet. Dit is slechts één klik op de activeer/deactiveer knop in jouw rankingCoach account.

Stap 3

Bekijk jouw ads, bedrijfsinformatie en jouw locatie. Zorg ervoor dat je de juiste regio kiest. Veel regionale klanten komen namelijk van kleinere afstanden. Waar komt 80% van jouw klanten vandaan? Neem dit in acht wanneer je effectieve Ads wil maken. Wanneer dit eenmaal gedaan is, hoef je alleen maar op de knop te klikken om de campagnes te activeren.  Het is niet nodig om een target te hebben van 50 kilometer wanneer je op lokaal niveau opereert, dus zorg er daarom voor dat je geen geld spendeert aan Ads die niet voor je werken.

Wanneer jouw campagnes eenmaal gestart zijn in rankingCoach kun je de rapporten van je Ads inzien in jouw account. Je vind dan een overzicht met het aantal kliks, kosten per klik, de totale klik kosten en kijkers. Daarnaast  kun je al deze informatie inzien per zoekwoord dat je hebt ingevoerd waardoor je alle zoekwoorden individueel kunt monitoren met betrekking tot de Ads.

Dankzij rankingCoach is het werken met Google Ads nog nooit zo eenvoudig geweest. Indien je hier nog vragen over hebt, neem dan gerust contact op met onze support team!

Heb je ergens anders vragen over? We hebben informatie over meer onderwerpen: