rankingCoach heeft het proces van het creëren van Advertentiecampagnes geautomatiseerd waardoor het opzetten van campagnes nog nooit zo eenvoudig is geweest. Er zijn echter nog steeds een aantal instellingen die je zelf kunt bepalen, bijvoorbeeld je zoekwoorden en het dagelijks budget. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je een efficiënte en gerichte Google Advertentiecampagne met rankingCoach kunt creëren.

STAP 1 : Het kiezen van de juiste zoekwoorden

Bij het opzetten van je Google Ads campagne heb je de mogelijkheid om te kiezen welke zoekwoorden je wil gebruiken voor je advertenties.

Het selecteren van de juiste zoekwoorden voor jouw SEA-campagne heeft niets te maken met het kiezen van zoekwoorden voor je SEO-strategie. Je moet niet vergeten dat je moet betalen telkens als iemand op je advertenties klikt. Als je jouw geld niet wil verspillen en  het aantal conversies wilt maximaliseren, moet je ervoor zorgen dat gebruikers die op jouw advertenties klikken echt geïnteresseerd zijn in de aankoop van jouw producten of diensten. Daarom is het van belang om te weten waar je staat in het beslissingsproces van de koper.

Stel, je verkoopt auto’s. Als je ervoor kiest om advertenties voor het zoekwoord "auto" te nemen, zullen jouw advertenties worden weergegeven voor iedereen die het woord "auto" in de zoekbalk intikt. De meeste mensen zijn misschien niet geïnteresseerd in het kopen van een auto. Sommigen willen misschien weten welke nieuwe automerken dit jaar zullen worden gelanceerd, hoe auto's worden geproduceerd, hoe ze werken of wat de beste verzekering is voor hun auto. De kans is dan ook groot dat je een groot aantal klikken krijgt van mensen die nooit van plan waren om een auto te kopen. Dat betekent dat je geld uitgeeft voor bezoekers die geen conversies opleveren. Om jouw doelgroep beter te kunnen bereiken, moet je specifieker zijn. Je moet bijvoorbeeld zoekwoorden kiezen zoals "het kopen van een auto" of "waar je een auto koopt" om er zeker van te zijn dat jij je alleen richt op potentiële kopers. Hetzelfde geldt als je slechts één type product verkoopt. Laten we zeggen dat je alleen BMW auto's verkoopt. De zoekwoorden "auto" of "waar je een auto kunt kopen" zullen dan niet specifiek genoeg zijn voor jouw website. In dit geval moet je kiezen voor zoekwoorden als "een BMW auto kopen" of "waar je een BMW kunt kopen".

Bovendien moet je aandacht besteden aan de kosten per klik wanneer je zoekwoorden uitkiest. Dit zal je helpen om een dagelijks budget te bepalen. Om een idee te krijgen van de kosten per klik van je zoekwoorden, ga je naar je rankingCoach dashboard en klik je op "Zoekmachines" en vervolgens op "Zoekwoorden". Beweeg de muis over een van je zoekwoorden zodat je meer details kunt inzien van het zoekwoord.  Daar vind je de geschatte pay-per-click (Kosten per klik) voor je zoekwoorden.

STAP 2 : Het selecteren van jouw dagelijks budget

Het beste dagelijkse budget voor jouw advertentiecampagne is natuurlijk het budget dat jij je kunt veroorloven. Bij het bepalen van jouw budget moet je echter ook rekening houden met de kosten per klik van de gekozen zoekwoorden. Als je alleen hebt gekozen voor dure zoekwoorden  en je kiest voor een zeer laag budget, dan worden jouw advertenties niet zo veel weergegeven en zal jouw budget snel besteed worden. Dit betekent dat je niet veel verkeer op je website krijgt en dus niet veel conversies. Je moet je advertentiebudget zien als een investering. Je moet redelijk blijven, maar  als je niet moedig genoeg bent, kan het zijn dat je uiteindelijk de voordelen van SEA misloopt.

Houd er rekening mee dat de betaling van je advertentiecampagne wordt gedaan via voorafbetaald krediet. Lees dit artikel als je meer wil weten over hoe de betaling van je advertentiecampagne werkt.

STAP 3: Jouw doelregio definiëren

Je hebt ook nog de mogelijkheid om te bepalen waar jouw advertenties moeten worden weergegeven. Plaats jezelf in de schoenen van je klant.  Hoe ver wil je reizen om producten of diensten zoals die van jouw te krijgen? Als je een lokaal bedrijf hebt, komen de meeste van je klanten waarschijnlijk uit een beperkte straal. Daarom moet je bij het opzetten van jouw advertentiecampagne een realistisch doelgebied uitkiezen.  Het heeft geen zin om jouw advertenties in het hele land te laten zien, dit gaat je alleen maar heel veel geld kosten en deze klanten zullen waarschijnlijk nooit  jouw bedrijf/winkel bezoeken.

Als je de instellingen van jouw campagne wil aanpassen als deze al loopt, klik dan op "Advertentie" in het linkermenu en vervolgens op "Ads Budget" om jouw dagelijkse budget te wijzigen of klik op "Geavanceerd" om jouw zoekwoorden te bewerken of je doelregio te wijzigen.

Nu weet je hoe je een eenvoudige en gerichte advertentiecampagne kan creëren die zorgt voor meer bezoekers en conversies!

Voor vragen kun je contact opnemen met ons support team, we helpen je dan graag verder!