Być może zauważyłeś, że w każdej zakładce w sekcji ustawień w menu rankingCoach znajduje się opcja konfiguracji. Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, co się stanie, jeśli na nią klikniesz? Czytaj dalej, abyśmy mogli powiedzieć Ci wszystko, co musisz wiedzieć o konfiguracji i kiedy jej użyć!

Konfiguracja umożliwia zresetowanie projektu lub niektórych jego części. Należy pamiętać, że korzystanie z tej opcji może spowodować utratę danych i wpłynąć na postęp, który już dokonałeś. Czy kliknąłeś przez pomyłkę na ten przycisk? Nie martw się, kliknięcie na ten przycisk zawsze spowoduje pojawienie się ostrzeżenia i będziesz musiał potwierdzić swój wybór, aby kontynuować.

W menu po lewej stronie dznajduje się kilka przycisków konfiguracji. Każdy z nich ma inne cele i zaspokaja inne potrzeby, które możesz w danej chwili mieć. Dlatego też, klikając na przycisk konfiguracji, upewnij się, że znajdujesz się w odpowiedniej zakładce.

Przycisk konfiguracji w zakładce "wyszukiwarki" powoduje ponowne rozpoczęcie procesu instalacji. W ten sposób będziesz mógł zresetować m.in. informacje o swojej firmie, sektorze działalności, konkurencji i słowach kluczowych. Jest to doskonała opcja, jeśli uruchomiłeś swoją stronę od podstaw i chcesz ją zoptymalizować od 0. Jest to również dobra opcja na wypadek, gdybyś chciał sprawdzić inne propozycje słów kluczowych. Przeczytaj ten artykuł, jeśli potrzebujesz pomocy w wyborze słów kluczowych.

Przycisk konfiguracji w zakładce "ogólne" przekieruje Cię do początkowej konfiguracji synchronizacji katalogów online, rozpoczynając od wstawienia krótkich i długich opisów. Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak działa synchronizacja.

Przycisk konfiguracji w zakładce "Google Ads" resetuje Twoją kampanię reklamową Google. Zostaniesz więc przywrócony do początku reklamy z automatycznymi sugestiami reklamowymi, które można edytować. Kliknij tutaj, jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym, jak stworzyć kampanię reklamową Google z rankingCoach.

W zakładce "Ogólne" znajduje się również przycisk konfiguracji. Kliknięcie go przeniesie Cię do dowolnej funkcji, której jeszcze nie skonfigurowałeś. Oznacza to, że jeśli ukończyłeś ogólny proces i Google Ads, ale nie lokalny marketing to na przykład, zostaniesz automatycznie przeniesiony tam. Jeśli masz już skonfigurowane wszystkie funkcje swojego konta, kliknięcie na ten przycisk doprowadzi Cię do wszystkich sekcji pokładowych, aby przejść do szczegółów.

Teraz jesteś przygotowany do korzystania z każdej opcji konfiguracji, jak tylko uznasz to za stosowne lub kiedy uznasz, że jest to potrzebne do optymalizacji Twoich stron internetowych!

W przypadku dalszych pytań, prosimy o kontakt z naszym zespołem wsparcia technicznego, z przyjemnością pomożemy Ci.

Masz jakieś pytania dotyczące innych tematów? Więcej artykułów znajdziesz tutaj:

https://intercom.help/rankingcoach/pl

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?