Jeśli stwierdzisz, że Twoje zadania zostały zakończone, a Twoja strona internetowa zoptymalizowana, możesz pomyśleć, że najlepiej będzie zatrzymać subskrypcję na swój rankingCoach. Ale to przywodzi na myśl kilka pytań: co się dzieje z Twoimi rankingami? A co z Twoimi wpisami do katalogu lub kampanią reklamową? Odpowiemy na wszystkie te pytania poniżej i damy Ci wskazówki, co możesz zrobić i/lub czego możesz się spodziewać, jeśli przestaniesz korzystać z usług rankingCoach dla swojego biznesu.

Co się stanie z moimi rankingami?

Ponieważ pomożemy Ci zoptymalizować Twoją stronę internetową, zmiany, które wprowadzisz na swojej stronie internetowej pozostaną niezmienione, nawet po wstrzymaniu subskrypcji w rankingCoach. rankingCoach nie ma dostępu do Twojej strony internetowej, aby cofnąć wprowadzone zmiany. Oznacza to, że twój ranking nie spadnie natychmiast po wstrzymaniu subskrypcji. Pamiętaj jednak, że wszystkie ważne dane zostaną automatycznie usunięte, co oznacza, że nie będziesz już miał dostępu do swojej listy słów kluczowych, postępów w zadaniach, raportów rankingowych słów kluczowych, raportów ogłoszeń i wszystkich innych danych, które były dostępne na Twoim koncie.

Ponieważ SEO jest dynamiczne z ciągłymi zmianami, jest bardzo prawdopodobne, że Twoje rankingi będą się zmieniać w czasie ze względu na zmiany w konkurencyjności Twoich słów kluczowych, wielkości wyszukiwania i aktualizacji algorytmów w wyszukiwarkach takich jak Google. Jeśli chcesz pozostać na szczycie wyników wyszukiwania, ważne jest zatem, aby na dłuższą metę monitorować swoje rankingi i swoje postępy. Właśnie dlatego rankingCoach codziennie dostarcza szczegółowe raporty z danymi dotyczącymi słów kluczowych. Ponieważ tracisz dostęp do wszystkich tych ważnych danych, kiedy kończysz subskrypcję możesz przegapić spadek w swoich rankingach i możliwość dostosowania swojej strategii SEO.

Potrzebujesz pomocy w zrozumieniu i wykorzystaniu raportów rankingowych słów kluczowych Twojego konta rankingCoach Account? Przeczytaj ten artykuł. Powiemy Ci dokładnie, na co powinieneś zwrócić uwagę i jak dostosować swoją strategię, jeśli nie uzyskasz oczekiwanych wyników.

Zauważ również, że gdy Twoje konto zostanie wyłączone, przestaniemy informować Cię za każdym razem, gdy pojawią się nowe aktywności online związane z Twoją firmą lub firmą konkurencji. Kliknij tutaj, aby uzyskać więcej informacji na temat kanału VISION Twojego konta rankingCoach

Co stanie się z moimi ofertami w katalogach online?

Dzięki rankingCoach, możesz łatwo synchronizować i zarządzać informacjami biznesowymi we wszystkich głównych katalogach biznesowych. Czy masz nowy numer telefonu? Możesz go zaktualizować na wszystkich swoich profilach za pomocą jednego kliknięcia. Przejdź do zakładki "Marketing lokalny" swojego konta rankingCoach, edytuj swoje dane i kliknij na "Opublikuj swój biznes". To wszystko i nie zajęło Ci to więcej niż kilka minut.

Gdy Twoje konto rankingCoach zostanie wyłączone, Twoje wpisy biznesowe są umieszczane na "nieaktywne", co oznacza, że nie usuwamy ich, ale nie aktualizujemy ich już dla Ciebie. Twoje wpisy pozostaną, ale mogą stracić spójność, ponieważ nie będą aktualizowane.

Jeśli chcesz zaktualizować swoje dane, będziesz musiał ręcznie przejść przez każdy profil i je edytować. Zanim to zrobisz, będziesz musiał założyć konto w każdym specyficznym katalogu i odebrać ofertę.

Pamiętaj, aby regularnie sprawdzać każdą platformę, aby nie przegapić żadnych recenzji, które klienci mogliby opublikować na Twoim profilu. Zarządzanie recenzjami jest kluczowym elementem budowania wiarygodnej reputacji Twojej firmy w Internecie. Negatywne recenzje bez odpowiedzi wpłyną na wizerunek Twojej firmy i odstraszą nowych potencjalnych klientów.

rankingCoach pozwala na łatwe i efektywne zarządzanie recenzjami bezpośrednio z poziomu aplikacji. Kliknij tutaj, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o tym, jak zarządzać reputacją swojej strony internetowej za pomocą rankingCoach.

Co stanie się z moją kampanią reklamową Google?

Jak tylko Twoje konto rankingCoach zostanie dezaktywowane, Twoje reklamy nie będą już wyświetlane w wynikach wyszukiwania. Możesz więc zauważyć duży spadek ruchu na Twojej stronie internetowej, ponieważ reklamy są zawsze wyświetlane na górze wyników wyszukiwania i prowadzić wiele nowych odwiedzających Twoją stronę.

Należy pamiętać, że jeśli zdecydujesz się zrezygnować z subskrypcji, Twoje aktywne reklamy pozostaną aktywne do czasu wygaśnięcia umowy. Jeśli nie chcesz już, aby Twoje reklamy były wyświetlane w wynikach wyszukiwania, możesz w każdej chwili wstrzymać swoją kampanię w sekcji "Reklamy Google" na swoim koncie.

Nawet jeśli Twoja kampania Google Ads zostanie wstrzymana, nadal będziesz mógł korzystać ze wszystkich innych funkcji aplikacji, tak długo jak Twoje konto jest nadal aktywne.

Ponieważ bardzo ważne jest, aby śledzić swoje udoskonalenia w marketingu cyfrowym w dłuższej perspektywie czasowej, przypominamy, że można uzyskać 40% zniżki poprzez zapisanie się na roczną subskrypcję. Więcej informacji można znaleźć na stronie z cenami na naszej stronie internetowej lub skontaktować się z naszym zespołem pomocy technicznej.

W przypadku dalszych pytań, prosimy o kontakt z naszym zespołem wsparcia technicznego, z przyjemnością pomożemy.

Masz pytania dotyczące innych tematów? Mamy więcej tutaj:

https://intercom.help/rankingcoach/pl

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?