rankingCoach en SEO
Nieuwe Google-core update

Ontdek hoe de Google Core 2023-updates uw paginapositie kunnen beïnvloeden en wat u moet doen om bovenaan de Google SERP-posities te staan.

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht:

1. Wat zijn Google Core Web Vitals

Het is de missie van Google om alle gebruikers altijd de beste informatie te bieden waarnaar ze zoeken en hen tegelijkertijd de best mogelijke ervaring te bieden. Daarom is Google altijd op zoek naar manieren om de SERP-resultaten te verbeteren met hun nieuwste Core-updates voor Google Zoeken.

Dit kan echter een grote impact hebben op je rankings. Als u een website-eigenaar bent en niet op de hoogte bent van Google-updates en de implicaties daarvan, kan dit een negatief effect hebben op de zichtbaarheid van uw website.

Daarom willen we ervoor zorgen dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft over de algoritme-updates van Google. Door dit te doen, weet u waar u zich op moet concentreren als het om uw website gaat, zodat uw website de Core-update van Google overleeft.

De volgende nieuwe algemene Core-update wordt in maart 2023 uitgerold , en het gaat hier over de Pagina-ervaring , die aangeeft dat Google zal meten hoe de gebruiker omgaat met webpagina's:

Google zal de nieuwe brede Core-update in maart 2023 uitbrengen en zal "...de eerste Google Core-update van 2023 en de eerste in meer dan zes maanden zijn . De uitrol kan tot 2 weken in beslag nemen” . Dit betekent dat de nieuwe Core-update van Google de update van hun ranking-algoritme zal bevatten, waardoor we meer in detail kunnen weten of onze pagina het beter/slechter doet in de algemene zoekresultaten.

Als u op de hoogte wilt blijven van de Google Core-updates, bezoek dan deze link !

Google houdt al rekening met honderden factoren om rankings te bepalen. Met de toevoeging van pagina-ervaring wil Google alle mensen naar de resultaten leiden die hen gemakkelijk en plezierig de informatie geven waarnaar ze op zoek zijn. De pagina-ervaring van Google omvat Core Web Vitals en bestaande zoeksignalen zoals mobielvriendelijkheid, veilig browsen, HTTPS en opdringerige interstitial-richtlijnen.

Met de Core Web Vitals introduceert Google nieuwe ranking factoren die de ervaring van gebruikers gaan meten en deze data vergelijkbaar maken. Deze factoren zullen ook op URL-basis worden verzameld en geanalyseerd, en de factoren zijn overwegend technisch.

De Core Web Vitals omvatten:

• Laden (laadsnelheid van inhoud/content op uw website);

• Interactiviteit (wanneer iemand een actie uitvoert, hoeveel tijd het kost om die actie uit te voeren in de browser);

• Visuele stabiliteit (de inhoud blijft hetzelfde, deze beweegt niet onverwachts).

Klik voor meer informatie over de Core Web Vitals hier .

2. Voldoet uw website aan de Core Web Vitals?

De Core Web Vitals kunnen worden gecontroleerd in Google Search Console. Google Search Console biedt rapporten voor Core Web Vitals om te begrijpen hoe uw website het doet en aan welke problemen u mogelijk moet werken. Dit betekent dat de eerste stap voor u is om een audit voor uw website uit te voeren met behulp van de Google Search Console-rapporten. Zodra problemen zijn geïdentificeerd, kunt u tools gebruiken zoals PageSpeed-inzichten , Lighthouse of Measure performance with PageSpeed Insights om u te helpen deze problemen op te lossen.

Vergeet niet: content is nog steeds king. Dit betekent dat hoewel u aandacht moet besteden aan het verbeteren van alle bovengenoemde factoren om een geweldige gebruikerservaring te garanderen, u er ook voor moet zorgen dat er nog steeds inhoud/content van hoge kwaliteit op uw site staat.

Neem voor vragen contact op met ons supportteam, we helpen je graag verder.

Nog andere vragen? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen op: