De missie van Google is om hun gebruikers altijd de beste informatie te bieden waar ze naar zoeken en hen tegelijkertijd de best mogelijke ervaring te bieden. Daarom is Google altijd op zoek naar manieren om de SERP resultaten te verbeteren met hun laatste core update voor Google search.

Dit kan echter een grote impact hebben op jouw rankings. Als je een website eigenaar bent en je bent niet op de hoogte van Google updates en hun implicaties, kan dit een negatief effect hebben op de zichtbaarheid van jouw website.

Om deze reden willen wij ervoor zorgen dat je alle informatie hebt over Google's algoritme updates. Hierdoor weet je waar jij je op moet richten als het gaat om jouw website, zodat jouw website de kernupdate van Google overleeft.

De volgende update zal in mei 2021 worden uitgerold en gaat over Pagina-experience, wat inhoudt dat Google zal meten hoe de gebruiker omgaat met webpagina's:

"De pagina-experience signalen zullen in mei 2021 worden uitgerold. De verandering voor niet-AMP-inhoud om in aanmerking te komen om te verschijnen in de mobiele Top Stories-functie in Search zal ook in mei 2021 worden uitgerold. We hebben ook nieuwe tools aangekondigd voor uitgevers die de pagina-ervaring willen verbeteren". (Google)

Google houdt reeds rekening met honderden factoren om de zoekmachine posities te bepalen. Met de toevoeging van pagina-ervaring wil Google mensen op een eenvoudige en plezierige manier naar de resultaten leiden die hen de informatie geven die ze zoeken. Google's pagina-ervaring zal Core Web Vitals omvatten, en bestaande zoeksignalen zoals mobiel-vriendelijkheid, safe-browsing, HTTPS, en intrusive interstitial richtlijnen.

Met de Core Web Vitals zal Google nieuwe rankingfactoren introduceren die de ervaring van gebruikers zullen meten en deze gegevens vergelijkbaar zullen maken. Ook deze factoren zullen worden verzameld en geanalyseerd op URL-basis en de factoren zijn overwegend technisch. De Core Web Vitals omvatten:

• Laadtijd (snelheid waarmee content wordt geladen);

• Interactiviteit (wanneer iemand een actie uitvoert, hoeveel tijd het kost om die actie in de browser uit te voeren);

• Visuele stabiliteit (de inhoud blijft hetzelfde, het beweegt niet onverwacht).

Klik hier voor meer informatie hierover.

Weet je niet zeker of je voldoet aan deze Core Web Vitals?

De Core Web Vitals kunnen worden gecontroleerd in Google Search Console. Google Search Console biedt rapporten voor Core Web Vitals om te begrijpen hoe jouw website het doet en aan welke problemen je wellicht moet werken. Dit betekent dat de eerste stap voor jou is om een audit uit te voeren voor je website met behulp van de Google Search Console rapporten. Zodra problemen zijn geïdentificeerd, kun je tools zoals PageSpeed Insights, Lighthouse of AMP page experience guide gebruiken om je te helpen deze problemen op te lossen.

Vergeet niet: content is king. Ook al moet je aandacht besteden aan het verbeteren van alle factoren die hierboven zijn genoemd voor de perfecte gebruikerservaring te garanderen, je dient er nog steeds voor te zorgen dat je nog goede content aanbiedt.

Voor meer vragen, aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je dan graag verder.

Heb je vragen over andere onderwerpen? We hebben nog meer artikelen over andere onderwerpen.