Heb jij je Google Ads campagne opgezet, maar wil je meer informatie toevoegen aan jouw huidige Ads? Geen zorgen! Dit is perfect mogelijk en met rankingCoach is dit heel eenvoudig te doen. Met onze Ad extensies optie kun je jouw adres en telefoonnummer toevoegen aan je Ads campagne. Houd er wel rekening mee dat de toevoegingen die we hier zullen bespreken worden toegevoegd als een extensie en niet worden opgenomen als onderdeel van de tekst van je Ad.

Om te zien welke extensies je kunt toevoegen, ga je naar Google Ads in het linkermenu van je dashboard en klik je vervolgens op "Geavanceerd".

Scroll naar beneden naar de sectie "Ads-extensies" om te zien welke opties je kunt activeren. Houd er rekening mee dat je geen extensies kunt activeren voor specifieke advertenties. Zodra je extensies activeert, zullen ze worden toegepast op alle Advertenties die je hebt geselecteerd. Het betekent echter niet dat alle extensies die je hebt toegevoegd worden weergegeven wanneer jouw Advertenties worden getoond. Google zal ze alleen weergeven als het relevant is voor de zoekopdracht die de advertentie activeert.

Oproep extensies

Met behulp van de oproepextensie je je jouw telefoonnummer toevoegen aan een bestaande advertentie. Dit kan zeer voordelig voor je zijn, omdat dit het aantal klikken kan verhogen. Door op het nummer te klikken kunnen klanten je direct bellen en hoeven ze zelf het nummer niet meer te draaien.

Zorg ervoor dat als je jouw telefoonnummer wil toevoegen, dit als extensie moet zijn en niet in de tekst zelf geplaatst wordt. Als je het elders in je tekst plaatst, zal het waarschijnlijk door Google worden afgekeurd en verschijnt je Ad niet meer.

Lokale extensie

Locatie-uitbreidingen zijn een zeer belangrijk kenmerk voor lokale bedrijven. Door jouw locatie toe te voegen kunnen potentiële klanten je gemakkelijk vinden. Dit toont jouw advertenties met jouw adres, een kaart naar je locatie of de afstand tot jouw bedrijf. Gebruikers kunnen ook op de extensie klikken om meer informatie over jouw locatie te krijgen op je Google My Business pagina. Klik hier voor meer informatie hierover.

Sitelink extensie

Er is ook de mogelijkheid om meer links toe te voegen aan jouw Ads met sitelinks extensies. Wanneer bezoekers op de toegevoegde link klikken, gaan ze direct naar een specifieke pagina op jouw website. Dit kan bijvoorbeeld een product in het bijzonder zijn of de contactpagina.

Als je meer diepgaande informatie wilt weten over de voordelen van sitelinks en hoe het precies werkt, willen we je graag verwijzen naar de Google-supportpagina over dit onderwerp.

Let op: om deze uitbreidingen aan jouw Ads toe te kunnen voegen, moet je eerst jouw Ads-campagne lanceren.

Nu heb je alle informatie over de extensies, dus waar wacht je nog op?

Voor vragen kun je contact opnemen met ons support team, wij helpen je dan graag verder.

Ergens anders vragen over? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen