Een van de meest effectieve functies van rankingCoach is de Google Ads-functie. Je kunt snel een gerichte Google-advertentiecampagne opzetten in drie stappen en jouw zichtbaarheid in de zoekresultaten direct vergroten. Met Google Ads bereikt jouw website binnen enkele dagen of zelfs enkele uren een toppositie.

Misschien wil je zelf zien hoe jouw advertenties er in de SERP uitzien. Wanneer je echter één van jouw zoekwoorden invoert, is het heel gebruikelijk dat jouw Ads nergens te vinden zijn. Waarom is dat?

Zoals je misschien weet, probeert Google altijd het maximale rendement uit jouw investering te halen en beslist Google daarom of jouw ads wel of niet worden weergegeven. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder: de locatie van de gebruiker, zijn of haar zoekwoorden en het dagelijkse budget dat je hebt gekozen. Dit betekent dat jouw Ads niet elke keer worden weergegeven als iemand één van jouw zoekwoorden in de zoekbalk invoert.

Als jouw dagelijkse budget bijvoorbeeld al is uitgegeven, dan kun je zoveel zoekopdrachten invoeren als je wil, maar Google zal in dit geval nooit jouw Ads weergeven.

Als je eerst je Ads in de SERP zag, maar dit nu niet meer het geval is, kan het zijn dat Google heeft besloten om ze niet meer voor jou te tonen. Google is in staat om jouw IP-adres te detecteren en heeft misschien gemerkt dat je altijd op zoek was naar dezelfde zoekwoorden, maar nooit op de Ads hebt geklikt. Jouw gedrag kan ertoe geleid hebben dat de zoekmachine denkt dat je niet geïnteresseerd bent in deze advertenties, waardoor ze niet meer aan je getoond worden.

Maar maak je geen zorgen, je Ads worden getoond en mensen klikken erop!

Zodra jouw campagne live is, kun je eenvoudig de prestaties ervan volgen dankzij de rapporten van rankingCoach. Het aantal weergaven geeft aan hoeveel keer jouw Ads zijn weergegeven in de zoekresultaten en het aantal kliks geeft aan hoe vaak gebruikers erop hebben geklikt. Klik hier als je meer wil weten over de Google Ads rapporten in rankingCoach.

Als je het gevoel hebt dat jouw Ads niet werken zoals ze zouden moeten, kun je een kijkje nemen bij de instellingen van jouw campagne om er zeker van te zijn dat alles geoptimaliseerd is. Klik hier als je meer tips wil over hoe je een gerichte Ads-campagne met rankingCoach kunt opzetten.

Als je op een bepaald moment toch één van je Ads tegenkomt, vergeet dan niet om er NIET op te klikken omdat je voor elke klik moet betalen.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met ons support team, wij helpen je dan graag verder.

Ergens anders vragen over? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen