Indien je zelf nog geen Google My Business account hebt, kun je een nieuwe Google My Business account creëren in rankingCoach. Om het account in te stellen hoef je slechts enkele simpele stappen te volgen.Bij het instellen kun je zelf een verificatiemethode uitkiezen om het nieuwe Google My Business account te activeren.

Één van de verificatiemethodes waaruit jij kan kiezen  is IDNOW mobile app, maar wat is IDNOW en hoe werkt het?

IDNOW is een Identiteitsverificatieplatform dat jouw identificatie efficiënt kan verifiëren. IDNOW is het toonaangevende Europese online "Know Your Customer" bedrijf dat juridische veiligheid en gegevensbeveiliging garandeert. Op deze manier kunnen wij controleren of jij degene bent die een Google My Business account aanmaakt voor je eigen bedrijf. Voor meer informatie over ID kunt je hier klikken.

Om je nieuwe Google My Business-account met IDNOW Mobile App te verifiëren, kun je simpelweg klikken op "Verifiëren met de app" onder IDNOW MOBILE APP.

Als je eenmaal hebt geklikt op “Verifiëren met de app” kom je op een pagina terecht waar je de instructies krijgt om met IDNOW te verifiëren.

Eerst moet je de gratis app genaamd IDNOW Autoldent downloaden op je telefoon. Als je eenmaal de app hebt gedownload, zorg dan dat je een Persoonlijk Identificatiedocument klaar hebt staan en een factuur of document van jouw bedrijf met de naam en het adres van het bedrijf. Deze documenten moet je later in de app scannen met je telefoon.

Als je de app hebt gedownload en alle documenten klaar hebt liggen, kun je klikken op “Ik heb de app geïnstalleerd”.

Daarna kom je op de pagina terecht waarin je een unieke IDNOW verificatie code krijgt die je moet invoeren in de IDNOW Autoldent app. Wanneer je de code hebt ingevoerd hoef je daarna alleen nog de stappen in de app te volgen om je documenten te scannen.

Zodra je de stappen in je app succesvol hebt afgerond, zal de pagina in rankingCoach automatisch refreshen en je laten zien dat je de stappen in de app succesvol hebt afgerond en dat de gegevens nu worden gecontroleerd door een persoon. Dit kan tot 30 minuten duren.

Terwijl je verificatie wordt gecontroleerd door een persoon, zal jouw Google My Business status in afwachting zijn. Zodra jouw gegevens succesvol zijn gecontroleerd door de menselijke agent en jouw gegevens zijn goedgekeurd, zal Google my Business automatisch synchroniseren in rankingCoach, wat betekent dat jouw Google My Business is verbonden met rankingCoach.

Indien je tegen problemen aanloopt in de IDNOW app, neem dan contact op met IDNOW zodat zij het probleem voor je op kunnen lossen.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met ons support team, wij helpen je dan graag verder.