De inhoud van een website beperkt zich niet tot tekst, maar omvat ook afbeeldingen, zoals logo's, foto's en grafieken. Maar is het mogelijk om ook afbeeldingen te optimaliseren voor zoekmachines? Lees verder hoe je het beste uit je afbeeldingen kunt halen!

Kwaliteit van afbeeldingen

Afbeeldingen spelen een bepalende rol in de manier waarop bezoekers jouw website zien, het is vaak de eerste indruk die ze krijgen van je website. Daarom wil je natuurlijk in eerste instantie dat jouw afbeeldingen er goed uitzien, zodat mensen op jouw website willen blijven en je inhoud gaan verkennen. Of je nu foto's, afbeeldingen of infographics gebruikt, kies je afbeeldingen altijd zorgvuldig uit en zorg ervoor dat ze esthetisch en van goede kwaliteit zijn. Hoe langer bezoekers op jouw website blijven en hoe meer pagina's ze bezoeken, hoe beter je rankings zullen worden in zoekmachines. De zogeheten “bounce rate” is een van de factoren waar Google naar kijkt.

Alt tekst

De algoritmes van Google worden steeds complexer en kunnen steeds meer inhoud lezen en begrijpen. De robots van Google zijn echter nog niet in staat om afbeeldingen goed te lezen, ook al zijn de afbeeldingen een belangrijk onderdeel van de inhoud van je website. Hoe kun je ervoor zorgen dat er rekening wordt gehouden met de afbeeldingen die je hebt gekozen wanneer Google jouw website crawlt?

Het antwoord is eenvoudig: Alt text. Je kunt - en moet - een korte beschrijving van jouw afbeeldingen toevoegen in je HTML-code. Deze beschrijving zal zoekmachines helpen begrijpen waar jouw afbeeldingen overgaan en zal zelfs hardop worden voorgelezen door programma’s die gebruikt worden door slechtzienden.

Weet je niet hoe je een Alt text moet toevoegen aan een afbeelding? Maak je geen zorgen, rankingCoach heeft een taak om je stap voor stap door het proces van het optimaliseren van de beschrijving van je afbeeldingen te leiden. Vergeet niet om belangrijke en relevante zoekwoorden toe te voegen aan de alt-tekst.

Wist je dat het kiezen van de juiste alt-tekst je ook helpt om bovenaan te komen in Google-afbeeldingen resultatenpagina’s? Heel belangrijk dus!

Laadsnelheid

Wat doe je als een website te traag is met laden? Zoals de meeste mensen, zal je waarschijnlijk op de "terug"-knop klikken  en zoeken naar een andere website.  Misschien wist je het nog niet,  maar de grootte van jouw afbeeldingen heeft een grote invloed op de laadtijd van je website. Als je website niet snel genoeg laadt op desktops of op mobiele telefoons, is het daarom van belang om goed te kijken naar de grootte en het formaat van jouw afbeeldingen zodat je ze eventueel kunt comprimeren. Wees voorzichtig en probeer niet de kwaliteit van jouw afbeeldingen te verliezen in het proces. Snelle en dynamische websites zullen uiteindelijk altijd winnen!

Indien je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons support team, we helpen je graag verder.

Heeft u nog vragen? We hebben hier aanvullende artikelen over meer onderwerpen: