rankingCoach en SEO
Hoe kun je afbeeldingen optimaliseren voor betere SEO-rankings?
Hoe kun je afbeeldingen optimaliseren voor betere SEO-rankings?

Een betere optimalisatie van je foto's en media kan bijdragen aan hogere rankings en SEO. Leer hoe u uw foto's kunt optimaliseren.

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Samenvatting:

1. Wat zijn de criteria voor goede foto's?

Alle visuele elementen zoals logo's, foto's, infographics en video's hebben een sterke invloed op SEO. Bij het optimaliseren van mediainhoud voor je website, zorg er altijd voor dat je het volgende controleert:

- Kwaliteit van de afbeelding

- Alt-tekst

- Laadsnelheid

- Bijschriften en afbeeldingstitel

- Formaat van de afbeeldingen

- Toevoegen van bestandsnamen voor afbeeldingen

- Mobielvriendelijke foto's

2. Kwaliteit van de foto

U wilt dat uw foto's er goed uitzien, zodat mensen op uw website willen blijven om uw content te verkennen en te lezen. Of u nu foto's, afbeeldingen of infographics gebruikt, kies uw afbeeldingen zorgvuldig en zorg ervoor dat ze esthetisch en van goede kwaliteit zijn. Hoe langer bezoekers op uw website blijven en hoe meer pagina's ze bezoeken, hoe hoger uw bouncepercentage. Dit kan u helpen om betere posities in zoekmachines te bereiken, aangezien het bouncepercentage een van de rankingfactoren van Google is .

3. Wat is Alt-tekst?

De algoritmen van Google worden steeds complexer en kunnen steeds meer content lezen en begrijpen. Voeg een korte beschrijving van uw afbeeldingen toe aan uw HTML-code. Deze beschrijving helpt zoekmachines te begrijpen waar uw foto over gaat en wordt zelfs hardop voorgelezen door schermlezers die worden gebruikt door slechtziende gebruikers.

Een van de taken van rankingCoach is om u stap voor stap te begeleiden bij het optimaliseren van de beschrijving van uw foto's. Vergeet niet om uw zoekwoorden in uw alt-tekst toe te voegen wanneer het relevant is!

4. Laadsnelheid

De grootte van je foto's heeft een grote invloed op de laadtijd van je website. Daarom, als uw website niet snel genoeg laadt op desktops of op mobiele apparaten, moet u de grootte en het formaat van uw afbeeldingen bekijken en deze comprimeren. Zorg ervoor dat u de kwaliteit van de foto's tijdens het proces niet verliest.

5. Bijschriften en afbeeldingstitels

Afbeeldingsbijschriften en afbeeldingstitels hebben geen direct effect op uw SEO. Bijschriften zijn gewoon zichtbaar op uw website en als u bijschriften aan uw foto's beter toevoegt, zullen de wijzigingen de aandacht van de bezoekers vasthouden en de tijd die op de website wordt doorgebracht verhogen. Gebruikers zullen waarschijnlijk ook meer tijd besteden aan en zich bezighouden met de inhoud als u een afbeeldingstitel met een oproep tot actie, zoals “nu lezen” of “downloaden”, aan uw foto's toevoegt.

6. Formaat van de foto's

Het kiezen van het juiste formaat voor je foto's is ook een ander onderdeel van het goede optimalisatieproces. Er zijn veel formaten beschikbaar, maar de meest voorkomende zijn: JPEG, PNG en WebP. Elk formaat heeft zijn eigen redenen om het te gebruiken, maar over het algemeen kan met JPEG de kwaliteit van de foto worden beïnvloed, maar je kunt de foto beter aanpassen. PNG heeft een betere kwaliteit, maar de bestandsgrootte is groter en het werkt mogelijk niet voor alles. En met WebP is dit het enige formaat dat wordt ondersteund door zowel Chrome als Firefox.

7. Voeg afbeeldingsnamen toe

Bij het opslaan van de foto's op je apparaat is het meest voorkomende dat de foto's worden genoemd als IMG1_111 of in een vergelijkbare stijl. Dit is de standaardnaamgeving van de foto's op de apparaten. Maar wanneer je de foto's toevoegt, moet je de foto's hernoemen met een beschrijvende naam. Op deze manier kun je Google helpen de foto sneller te vinden en ook je website te vinden en te tonen. Het noemen van de foto's als bijvoorbeeld foto 1, foto 2 enzovoort, zal zeker helpen. Maar als je meer beschrijvende namen toevoegt, zoals "kleine-gele-bloem", kan dit de snelheid en zichtbaarheid voor zoekmachines vergroten.

8. Mobielvriendelijke foto's

Het responsief maken van je foto's is een andere manier om je SEO-resultaten te verbeteren met de foto's. Dit betekent dat de grootte van je foto's zal veranderen afhankelijk van of de gebruiker zoekt op de telefoon of de website. Het responsief maken van de foto's kan worden bereikt door een nieuwe waarde aan de breedte van de foto toe te kennen, en zodra je een nieuwe waarde aan de breedte hebt toegevoegd, wordt de hoogte van de afbeelding automatisch aangepast. Vergeet ook niet om relatieve eenheden zoals percentages te gebruiken, en niet pixels. Voor meer informatie over de richtlijnen van Google, kun je deze link bekijken.

Neem gerust contact op met onze supportteam als je vragen hebt over het optimaliseren van je foto's of over de bijbehorende taken. Ons team is hier om te helpen.

Zijn er nog vragen? We hebben hier aanvullende artikelen over meer onderwerpen: