rankingCoach en SEO
Wat is een sitemap en hoe maak ik er een sitemap aan?

Uw rankingCoach-taken zeggen dat u een sitemap moet maken. Maar wat is een sitemap en hoe helpt het met uw SEO?

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht:

1. Wat is een sitemap?

Beschouw een sitemap als een bestand of een digitale kaart waarin al uw websitepagina's en informatie erop in een gemakkelijk leesbare lijst staan. Het doel van een sitemap is om zoekmachines zoals Google te helpen uw website te crawlen en gebruikers te helpen snel door uw website te navigeren. Er zijn verschillende soorten sitemaps, maar de XML-sitemap is de belangrijkste voor je SEO.

De XML-sitemap bevat informatie over elke subpagina-URL die u heeft. Een deel van de informatie die de kaart bevat, is wanneer een webpagina is bijgewerkt of hoe vaak de site is gewijzigd.

Het is handig om te bedenken dat de sitemap een spinnenweb is voor je website dat de spiders (Google) helpt om sneller de juiste URL te bereiken. Dus hoe sneller de spider een bepaalde URL bereikt, hoe beter de SEO-resultaten zijn.

2. Waarom heb ik een sitemap nodig?

Met een XML-sitemap kunnen gegevens en zoekwoorden sneller worden geëvalueerd, wat betekent dat wijzigingen aan uw website sneller worden gevonden en beter worden beoordeeld door zoekmachines. Wanneer u uw website optimaliseert voor zoekmachines, wilt u dat de zoekmachines alle belangrijke veranderingen opmerken die u heeft aangebracht, zodat u die topposities in Google kunt bereiken! Daarom is het belangrijk om een XML-sitemap te maken en in te dienen, zodat deze snel en efficiënt kan worden gevonden.

3. Hoe kan rankingCoach mij helpen met de sitemap?

Bij de aangepaste taken om u te helpen uw website beter te optimaliseren, maakt rankingCoach ook een taak met tutorials over hoe u een sitemap voor uw website kunt maken.

Afhankelijk van het CMS heeft elke websitebouwer verschillende stappen om een sitemap voor de website te maken. rankingCoach levert op maat gemaakte video's en instructies op basis van uw CMS die een taak voor u maken met instructies over wat er nodig is om een sitemap te maken.

Als uw website is gemaakt met enkele van de meest populaire CMS'en, wordt de taak geleverd met een instructievideo die u precies laat zien hoe u dat moet doen. Maar maak je geen zorgen, als er geen video is, zal de taak de schriftelijke instructies hebben.

4. Waar voeg ik mijn sitemap toe?

Het is belangrijk dat u uw sitemap aan uw Google Search Console toevoegt, omdat dit Google helpt de kaart/website sneller te vinden en te navigeren. Voordat u bij deze stap komt, helpt rankingCoach u met het maken van een Google Search Console als u er nog geen heeft.

Net als bij het maken van de taak voor de sitemap, zal rankingCoach een taak maken voor Google Search Console, en zal je in de taak precies laten zien hoe je je sitemap kunt indienen.

De status van de sitemap in de Google Search Console vertelt u of u uw sitemap met succes heeft verzonden en ingediend. De status kan zijn: “Geslaagd”, “Heeft fouten” en “Kon niet ophalen”. Als je ziet dat er een fout is opgetreden of dat het niet kon worden opgehaald door Google, betekent dit dat Google een fout heeft aangetroffen bij het crawlen van een URL in je sitemap.

Om te begrijpen welke fout het is en hoe u deze kunt oplossen, heeft Google Search Console een volledige foutenlijst om u te helpen dit probleem op te lossen. Klik hier om de foutenlijst en de oplossingen te bekijken.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder!

Wil je meer weten over rankingCoach, bekijk dan ons artikel en onze helppagina's: https://help.rankingcoach.com/nl/