rankingCoach helpt je stap voor stap om te werken aan jouw SEO door je te voorzien van op maat gemaakte taken die video tutorials bevatten om je precies te laten zien wat je moet doen. Weet je niet zeker of je de taak goed hebt uitgevoerd?  Geen zorgen, zodra je klaar bent met een taak, zal rankingCoach controleren of je de taak goed hebt uitgevoerd! Als je de taak correct hebt uitgevoerd, zul je onmiddellijk een pop-up krijgen dat de taak succesvol is voltooid. Als de taak echter verkeerd of gedeeltelijk is uitgevoerd, zal de taak een foutmelding weergeven dat er als volgt uit ziet:

Wanneer je niet in staat bent om een taak af te ronden, zal rankingCoach precies aangeven welk onderdeel van de taak onvolledig is. rankingCoach voert deze controle uit om er zeker van te zijn dat je de juiste SEO strategie volgt zodat jouw website een hoge positie in de zoekmachines kan bereiken. Door je de informatie te verstrekken over welk deel van de taak ontbreekt, kun je er er makkelijk achter komen wat je moet doen om de taak succesvol af te ronden.

Als je er vrij zeker van bent dat je de taak hebt voltooid, maar je krijgt nog steeds een foutmelding, controleer dan de volgende stappen:

• Controleer de URL van de pagina. Het kan zijn dat je zoekwoorden echt correct hebt geïntegreerd zoals je ze hebt ingevoerd in rankingCoach, bijvoorbeeld in je homepage. Indien je dan een foutmelding krijgt, kan het zijn dat je de verkeerde URL in rankingCoach hebt  ingevoerd en dat rankingCoach daarom niet de juiste pagina analyseert. Als het je homepage betreft,  zorg er dan voor dat de URL die je in rankingCoach hebt ingevoegd de juiste URL van je homepage is. Om precies te weten welke URL je gebruikt hebt, klik je op "Algemeen" in het linkermenu en vervolgens op "Bedrijf". In de "Website info" sectie kun je dan de URL zien.

Als blijkt dat je de verkeerde URL hebt ingevoerd, kun je deze wijzigen in het gedeelte "Projecten beheren". Je moet jouw huidige project met het verkeerde domein verwijderen en een nieuw project aanmaken. Houd er rekening mee dat wanneer je jouw project verwijdert, je de huidige gegevens en instellingen verliest. Als jouw huidige website is verhuisd naar een ander domein en je wil alle gegevens bewaren, neem dan contact op met onze klantenservice.

Als de taken betrekking hebben op jouw subpagina's, zorg er dan voor dat je de juiste subpagina's in rankingCoach hebt ingevoegd.

Je kunt dit controleren door in het linkermenu te klikken op “Algemeen” en vervolgens op “Subpagina’s”. Hier kun je nagaan of je de juiste URL hebt geselecteerd voor de juiste subpagina. Zorg ervoor dat je alleen subpagina’s hebt ingevoerd die al bestaan.

• Controleer jouw zoekwoorden. Als de opdracht aangeeft dat er zoekwoorden ontbreken, maar je bent ervan overtuigd dat je deze zoekwoorden wel hebt toegevoegd, controleer dan altijd of je de zoekwoorden precies  hebt geïntegreerd  zoals je ze hebt ingevoerd in rankingCoach. Het toevoegen of verwijderen van extra karakters of leestekens zal ertoe leiden dat rankingCoach niet in staat is om de opdracht als voltooid te markeren.

• Zorg ervoor dat je de juiste pagina in jouw  CMS hebt geselecteerd. De taken in rankingCoach vertellen je specifiek voor welke pagina de taak is bedoeld.

Als je de verkeerde pagina hebt geselecteerd, dan kan rankingCoach niet de juiste pagina analyseren en daardoor kan de opdracht niet voltooid worden. Daarom is het altijd handig om in je CMS te checken of je de juiste pagina hebt geselecteerd.

Het lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar controleer altijd of je de taak daadwerkelijk hebt uitgevoerd en of je de instructies goed hebt gelezen. Het kan zijn dat je een kleine stap over het hoofd hebt gezien waardoor je de taak verkeerd hebt begrepen.

• Het lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar controleer altijd of je de taak daadwerkelijk hebt uitgevoerd en of je de instructies goed hebt gelezen. Het kan zijn dat je een kleine stap over het hoofd hebt gezien waardoor je de taak verkeerd hebt begrepen.

Mocht je nog steeds problemen hebben om de opdracht te voltooien ondanks de controles, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je dan graag verder.

Andere vragen? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen: