rankingCoach Opdrachten
Hoe kan ik zoekmachinetaken valideren in rankingCoach?

Ik kan mijn taak niet voltooien – Foutmelding taak – Ik kan mijn taak niet afmaken?

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ontdek waarom je sommige taken in het gedeelte 'Zoekmachines' van je rankingCoach-account misschien niet kunt valideren en hoe je dat probleem kunt oplossen!

Overzicht

1. Wat zijn taken voor zoekmachines?

rankingCoach begeleidt u stap voor stap door de optimalisatie van uw online-aanwezigheid dankzij op maat gemaakte taken en gedetailleerde instructievideo's. Om de online-aanwezigheid van uw bedrijf perfect te optimaliseren, moet u werken aan:

• Uw website;

• Uw aanwezigheid op sociale media;

• Uw lokale online bedrijfsgidsen-aanwezigheid.

Het tabblad "Zoekmachines" verzamelt alle taken of opdrachten met betrekking tot de optimalisatie van uw webpagina's en omvat zowel de inhoud als de technische aspecten van uw website.

Ze worden "Zoekmachinetaken" of “Opdrachten” genoemd omdat de verbeteringen die ze aan uw website zullen brengen een directe impact zullen hebben op de positie van uw website in de resultaten van de zoekmachines.

2. Hoe weet ik of een taak gevalideerd is?

Zodra je klaar bent met een taak, kun je controleren of je deze goed hebt gedaan door op de knop "Voltooien" te klikken. De app scant uw website om te zien of de wijzigingen goed zijn doorgevoerd en zo ja, dan ontvangt u een groen validatiebericht.

Als de taak niet is voltooid zoals verwacht, krijgt u een foutmelding zodat u weet dat er iets mis is gegaan en dat u opnieuw moet beginnen.

3. Waarom worden sommige taken niet gevalideerd, ook al heb ik de stapsgewijze instructies nauwkeurig gevolgd?

Als je alle stapsgewijze instructies zorgvuldig hebt gevolgd en nog steeds een foutmelding krijgt, komt het probleem waarschijnlijk ergens anders vandaan. Om een taak te valideren, scant rankingCoach de pagina die in de taak wordt genoemd en zoekt naar de specifieke zoekwoord(en) die in de taak worden genoemd. Daarom, als een taak niet valideert, kan het zijn dat:

• U heeft de verkeerde URL ingevoerd bij het instellen van uw account.

• U heeft de verkeerde URL ingevoerd bij het selecteren van uw subpagina.

• Je hebt de verkeerde subpagina geoptimaliseerd.

• Je hebt het verkeerde zoekwoord ingevoerd in rankingCoach (en bijvoorbeeld een spelfout achtergelaten).

• Het zoekwoord waarmee je je pagina hebt geoptimaliseerd, is niet precies zo geschreven als in rankingCoach.

4. Hoe los ik mijn taakvalidatieproblemen op?

Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervoor te zorgen dat uw taken worden gevalideerd zodra ze correct zijn uitgevoerd:

1. Controleer de URL die je hier hebt ingevoerd (menu aan de linkerkant > Algemeen > Bedrijf) in de "Wat is het adres van uw website?" sectie. Als de website die u hebt geopend een oudere website is die doorverwijst naar de website die u momenteel optimaliseert, neem dan contact op met ons supportteam om deze te laten wijzigen (indien van toepassing en indien het in aanmerking komt voor een URL-wijziging).

Houd er rekening mee dat we de URL van uw project alleen kunnen wijzigen als u een rankingCoach 360-abonnement heeft en als

• Uw nieuwe website is hetzelfde als uw oude website.

• Uw oude website leidt het verkeer om naar uw nieuwe website.

In alle andere gevallen moet je een nieuw rankingCoach-project aanmaken als je een nieuwe URL wilt optimaliseren.

1. Controleer de URL van de subpagina die in de taak wordt genoemd om er zeker van te zijn dat deze correct is ingevoerd en een daadwerkelijke bestaande pagina van uw website is. U vindt hier een overzicht van alle zoekwoord-/subpagina die u heeft gemaakt (menu aan de linkerkant > Zoekmachines > Subpagina's) en u kunt deze op elk moment bewerken. Lees dit artikel als u hulp nodig heeft bij het definiëren van een subpagina voor uw zoekwoorden.

2. Als er geen probleem is met de URL die in de taak wordt genoemd, zorg er dan voor dat je de juiste pagina in je CMS hebt geselecteerd . De taak in rankingCoach vertelt je specifiek voor welke pagina elke taak is bedoeld.

3. Controleer het zoekwoord dat je hebt gebruikt om je pagina te optimaliseren om er zeker van te zijn dat deze precies zo is geschreven als in rankingCoach. Het toevoegen of verwijderen van extra tekens of leestekens zal ertoe leiden dat rankingCoach de taak niet als correct voltooid kan markeren. Als je merkt dat het probleem komt van het zoekwoord dat wordt weergegeven in rankingCoach, omdat het bijvoorbeeld een spelfout bevat, houd er dan rekening mee dat je je zoekwoordenlijst hier op elk moment kunt wijzigen (menu aan de linkerkant > Zoekmachines > Zoekwoorden).

Zodra u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, zou u geen problemen meer moeten hebben met het valideren van uw taken.

Als je daarna nog steeds validatieproblemen hebt of als je nog vragen hebt, neem dan contact op met ons supportteam, we helpen je graag verder.

Verder nog vragen? We hebben hier aanvullende artikelen over meer onderwerpen: