rankingCoach Google My Business
Hoe maak en beheer ik Google Mijn Bedrijf met rankingCoach?

Leer hoe je een SEO-vriendelijk Google Mijn Bedrijf-profiel aanmaakt met rankingCoach.

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Samenvatting:

1. Heb ik een Google Mijn Bedrijf-profiel nodig voor mijn SEO?

Het Google Mijn Bedrijf-profiel is wellicht de belangrijkste online bedrijvengids waarop een bedrijf aanwezig moet zijn. Aangezien Google de meest gebruikte zoekmachine is, is het hebben van je bedrijf in hun gids van cruciaal belang voor online succes. Google Mijn Bedrijf wordt gebruikt door allerlei soorten bedrijven en groottes die hun locatie willen delen met potentiële bezoekers of klanten. Het is ook belangrijk om een Google Mijn Bedrijf-profiel te hebben, zelfs als je geen fysieke winkel hebt. Gevonden worden, een plek hebben voor beoordelingen en contactgegevens voor je bedrijf zijn essentieel voor succes. Met de rankingCoach-applicatie kun je in slechts enkele stappen een Google Mijn Bedrijf-profielpagina aanmaken en deze op elk moment zelf beheren via de applicatie.

2. Hoe maak ik een Google Mijn Bedrijf-profielpagina aan?

Als je nog geen Google Mijn Bedrijf-profiel hebt, kun je dit aanmaken binnen je rankingCoach-dashboard. Om de installatie te voltooien, log in op je rankingCoach-account en klik op het tabblad Online Aanwezigheid en vervolgens op het tabblad Google Mijn Bedrijf. Je wordt gevraagd om gegevens over je bedrijf te verstrekken, zoals een korte beschrijving, openingstijden en foto's toe te voegen. Andere gegevens, zoals telefoonnummer, e-mail en adres, worden overgenomen uit het overzicht van je rankingCoach-bedrijf en de informatie die is toegevoegd tijdens het aanmeldingsproces.

.

Zorg ervoor dat de informatie correct is bij het voltooien van de instelling van je Google Mijn Bedrijf-profiel, want dit is wat klanten te zien zullen krijgen wanneer ze zoeken. Houd er rekening mee dat het adres dat je hebt opgegeven hetzelfde adres is dat wordt gebruikt om een pincode per post te sturen om je bedrijf te verifiëren. Nadat je de pincode hebt ontvangen en je bedrijf hebt geverifieerd in de rankingCoach-app, kun je je account synchroniseren en het volledig beheren.

Je kunt de werkuren bijwerken als je ze verandert, evenementen aanmaken, reageren op beoordelingen en nieuwe foto's toevoegen. Het doel van een Google Mijn Bedrijf-profiel is om je in contact te brengen met potentiële klanten in de omgeving door de meest belangrijke, actuele en directe informatie over je bedrijf te verstrekken, zoals je locatie, openingstijden en contactgegevens. Volledig ingevulde profielen met bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website en foto's hebben meer kans om hogere rankings te krijgen en zichtbaar te zijn in de top 3 van Google Maps en zoekresultaten.

Om toegang te krijgen tot en je Google Mijn Bedrijf-profielaccount volledig te beheren, hoef je geen nieuwe inloggegevens aan te maken of een andere app te gebruiken. Je hoeft alleen maar in te loggen op de rankingCoach-app. Een Google Mijn Bedrijf-profiel hebben is een cruciaal onderdeel van je SEO-strategie.

Door het te koppelen aan rankingCoach kun je al je bedrijfsinhoud, kaart en Google-beoordelingen rechtstreeks vanuit één plek en met één account beheren. Meer informatie nodig?

Klik hier voor meer antwoorden op je vragen over het Google Mijn Bedrijf-profiel en hoe rankingCoach je kan helpen het te beheren. We hebben ook aanvullende artikelen en meer onderwerpen hier: https://help.rankingcoach.com/nl