Google My Business is een van de grootste en belangrijkste online bedrijfsgidsen voor bedrijven. Het stelt bedrijfseigenaren in staat om meer controle te hebben over wat er in de zoekresultaten van Google wordt weergeven en het stelt bedrijfseigenaren in staat om meer interactie met hun klanten te hebben. Aangemeld zijn bij Google My Business creëert meer vertrouwen en verhoogt jouw online zichtbaarheid.

rankingCoach stelt je in staat om eenvoudig een Google My Business account aan te maken en te beheren. Maar hoe synchroniseer je Google My Business in rankingCoach?

Het maakt niet uit of je al een Google My Business account hebt of niet, je dient het Google My Business account in te stellen in rankingCoach. Dit kun je doen door in het linkermenu te klikken op “Rapporten” en vervolgens op “ Google My Business”. Dan kun je klikken op “Begin met instellen”.

Volg de stappen op je scherm: Voeg een korte en gedetailleerde omschrijving toe van je bedrijf, de openingstijden en afbeeldingen. Je kunt optioneel ook je social media accounts koppelen.

Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt kom je in het overzicht van al je bedrijfsgegevens terecht. Controleer deze zodat je zeker weet dat je de juiste informatie hebt ingevoerd. Je kunt indien nodig nog altijd de gegevens bijwerken in het overzicht.

Indien je al gebruik hebt gemaakt van de automatische synchronisatie van de bedrijfsgidsen, dan kom je meteen in het overzicht terecht van al je bedrijfsgegevens aangezien je de gegevens al eerder hebt ingevoerd.

Als je alle gegevens hebt gecontroleerd en deze in orde zijn, dan scrol je naar beneden en klik je vervolgens op “Ga verder met instellen”.

rankingCoach zal je vragen of je al een Google My Business vermelding beheert voor jouw bedrijf.

Als je al een bestaande vermelding hebt, krijg je instructies om ons als manager toegang te geven tot jouw vermelding, zodat we deze kunnen koppelen aan jouw rankingCoach account. Als je ons eenmaal toegang hebt gegeven tot jouw gegevens, moet de verbinding binnen 48 uur tot stand worden gebracht. Neem contact op met ons support team als jouw Google My Business account niet binnen deze termijn is gekoppeld.

Als je nog geen profiel hebt, zal rankingCoach er een voor je aanmaken. Je zal jouw locatie moeten verifiëren aan de hand van één van de verificatiemethoden die tot jouw beschikking staan.

Een van de verificatie methoden is met behulp van IDNOW. Om meer te weten te komen over IDNOW, klik dan hier

Wanneer jouw Google My Business vermelding eenmaal gesynchroniseerd is, ziet het er als volgt uit:

Je kunt de status controleren door op “Rapporten” te klikken en vervolgens op “Google My Business”.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met ons support team.

Heb je ergens anders vragen over? We hebben nog meer artikelen over andere onderwerpen.